هرآنچه باید درباره ریفاند (Refund) در پراپ تریدینگ باید بدانید

ریفاند (Refund) در پراپ فرم‌ها

پراپی

زمان مطالعه : 13 دقیقه

تاریخ انتشار : 2025/01/29

در پراپ تریدینگ اصطلاحات مختلفی وجود دارد که در آغاز کار باید آن‌ها را بیاموزید تا در ادامه مسیر با مشکل رو به رو نشوید. مثلا زمانی که یک پراپ فرم به شما وعده ریفاند (Refund) می‌دهد، منظور چیست و دریافت دریفاند چه تاثیری بر مسیر معاملاتی شما خواهد گذاشت. در این مقاله از وبلاگ پراپی به بررسی این مفهوم مهم خواهیم پرداخت و ویژگی‌های آن را با هم بررسی خواهیم کرد. 

ریفاند (Refund) در پراپ تریدینگ چیست؟

ریفاند (Refund) در پراپ تریدینگ به بازپرداخت هزینه‌ای اشاره دارد که تریدرها برای شرکت در آزمون‌ها و چالش‌های ارزیابی شرکت‌های پراپ تریدینگ پرداخت می‌کنند. این مبلغ که معمولاً به عنوان هزینه اولیه ورود به سیستم پراپ تریدینگ در نظر گرفته می‌شود، در صورت موفقیت در آزمون‌ها، به تریدر بازگردانده می‌شود.

در مدل کسب‌وکار پراپ فرم‌ها، شرکت‌ها سرمایه مورد نیاز برای معامله در بازارهای مالی مختلف مانند فارکس را در اختیار تریدرها قرار می‌دهند. به همین دلیل هزینه‌ای که تریدرها برای ورود به این سیستم پرداخت می‌کنند، یکی از راه‌های تأمین مالی این شرکت‌ها است. 

مبلغ تهیه چالش‌ها معمولا مبلغی بسیار کمتر از اعتبار تخصیص یافته به تریدر است و مثلا مبلغ کل اعتبار 5 هزار دلار باشد، هزینه تهیه چالش آن چیزی حدود 50 دلار است. 

اما پراپ‌فرم‌ها در موارد مختلفی ممکن است برای تشویق تریدرها و کاهش ریسک اولیه آن‌ها، به تریدرها وعده بازگرداندن مبلغ تهیه چالش را بدهند. در این شرایط اگر تریدر موفق به پاس کردن چالش شود و شاخص‌های مورد نظر پراپ فرم را به خوبی انجام دهد، پراپ فرم علاوه بر تخصیص اعتبار، مبلغ تهیه چالش را هم به حساب او باز می‌گرداند که مستقیما قابل برداشت است. 

فرآیند دریافت ریفاند (Refund) در پراپ فرم‌ها

فرآیند دریافت ریفاند (Refund) پس از شرکت در آزمون‌های ارزیابی شرکت پراپ تریدینگ، در هر پراپ فرم متفاوت است. مثلا ممکن است یک پراپ فرم شاخص پرداخت ریفاند را عبور موفق از چالش‌ها در نظر بگیرد اما پراپ فرم دیگر علاوه بر این شاخص‌های دیگری مانند بالانس حساب یا زمان به انجام رساندن چالش را هم در نظر بگیرد. 

اگر تریدر موفق به گذراندن مراحل تعیین‌شده شود، شرکت هزینه اولیه پرداختی را به او بازمی‌گرداند. این بازپرداخت معمولاً پس از تایید عملکرد تریدر در حساب واقعی و بر اساس سیاست‌های شرکت انجام می‌شود.

اما به طور کلی مواردی مانند تکمیل موفقیت‌آمیز چالش‌های آزمایشی، رعایت تمامی قوانین معاملاتی شرکت و عدم نقض قوانین مربوط به مدیریت ریسک به عنوان شاخص‌های اصلی بررسی عملکرد تریدر در نظر گرفته می‌شوند. 

شاخص‌های کلیدی برای دریافت ریفاند (Refund)

همانطور که در بخش قبل هم اشاره کردیم، سه شاخص تکمیل موفقیت‌آمیز چالش‌های آزمایشی، رعایت تمامی قوانین معاملاتی شرکت و عدم نقض قوانین مربوط به مدیریت ریسک، به عنوان اصلی‌ترین معیارهای بررسی تریدرها در نظر گرفته می‌شود. اما هر یک از این موارد به چه معنا هستند و بر روی چه مواردی تمرکز می‌کنند؟

تکمیل موفقیت‌آمیز چالش‌های آزمایشی

تریدر باید تمامی مراحل ارزیابی، شامل آزمون‌های اولیه و دوره‌های آزمایشی را بدون تخلف تکمیل کند. در پراپ‌فرم‌های مختلف ممکن است حساب‌های معاملاتی مختلفی وجود داشته باشند؛ در حساب‌هایی که دو مرحله چالش دارند، تریدر باید هر دو مرحله چالش را با موفقیت پشت سر بگذارد و نمره قبولی دریافت کند. 

رعایت تمامی قوانین معاملاتی

هر شرکت قوانین خاصی دارد که شامل محدودیت‌های مدیریت ریسک، درصد سود مورد نیاز و حد ضرر مجاز می‌شود. رعایت این قوانین برای دریافت ریفاند (Refund) ضروری است. در پایان مدت زمان چالش و در صورتی که تریدر موفق به پاس کردن چالش شود، پراپ فرم‌ها شاخص‌های دیگری را هم مد نظر قرار می‌دهند. مثلا:

  • تریدر در چه مدت زمانی توانسته چالش را به اتمام برساند؟
  • میزان افت سرمایه تریدر چقدر بوده است؟
  • بالانس حساب او به صورت کلی منفی بوده یا مثبت؟
  • از چه استراتژی معاملاتی برای موفقیت در چالش استفاده کرده و آیا این استراتژی سرمایه شرکت را به خطر می‌اندازد یا نه؟

عدم نقض قوانین مربوط به مدیریت ریسک

عملکرد معاملاتی مورد نیاز شرکت‌های پراپ تریدینگ معمولاً حداقل عملکرد معاملاتی را برای تریدرها در نظر می‌گیرند. این شامل میزان سودآوری، تعداد روزهای معاملاتی فعال و رعایت قوانین مدیریت سرمایه است.

توجه به این نکته ضروری است که در چالش‌های ورودی پراپ فرم‌ها، تریدرها در حساب‌های دمو معامله می‌کنند تا بتوانند مهارت خود را به شرکت‌های پراپ تریدینگ اثبات کنند و سرمایه شرکت نیز با مخاطره مواجه نشود. 

به همین دلیل تریدر باید تمام نکات مربوط به مدیریت ریسک در حساب‌های واقعی را در زمان انجام چالش هم در نظر بگیرد و دقیقا با همان استراتژی پیش برود که می‌خواهد در معاملات واقعی نیز از آن استفاده کند. 

در صورتی که تریدر به دلیل سریع انجام دادن چالش‌ها از روش‌های پر ریسک استفاده کند، حتی در صورت موفقیت در پاس کردن چالش، ممکن است مشمول دریافت ریفاند نشود. 

مزایا و معایب ریفاند (Refund) در پراپ تریدینگ

اعطای ریفاند هزینه چالش توسط پراپ فرم‌ها به تریدرها مزایا و معایب مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

مزایای ریفاند (Refund) در پراپ فرم‌ها

دریافت ریفاند در پراپ فرم‌ها با کاهش ریسک اولیه همراه است و تریدرها با دریافت ریفاند می‌توانند هزینه اولیه خود را جبران کنند. علاوه بر این وعده پرداخت ریفاند به تریدرها می‌تواند برای آن‌ها انگیزه ایجاد کند تا با تمرکز بیشتری روی موفقیت در چالش‌های ورودی کار کنند. 

معایب ریفاند (Refund) در پراپ فرم‌ها

در کنار مزایایی که برای پرداخت ریفاند بر شمردیم، می‌توان از مواردی مانند شرایط سختگیرانه هم به عنوان معایب آن نام برد. بر همین اساس تریدرها باید برای دریافت ریفاند قوانین معاملاتی پراپ فرم را با دقت بیشتری انجام دهند و تنها موفقیت در چالش‌های ورودی کافی نیست. 

چگونه ریفاند (Refund) دریافت کنیم؟ 

برای دریافت ریفاند از پراپ فرم‌ها ابتدا لازم است به قوانین پراپ فرمی که انتخاب می‌کنیم، نگاهی بیندازیم. ممکن است این پراپ فرم قانونی مبنی بر بازگرداندن هزینه تهیه چالش نداشته باشد. 

اما به طور کلی برای دریافت ریفاند باید ضمن مطالعه قوانین شرکت، در اجرای آن‌ها جدی باشیم. ضمنا تنها در شرایطی می‌توان در چالش‌ها موفق شد که یک استراتژی معاملاتی مشخص و تست شده را در پیش بگیریم تا همه تصمیمات از قبل مشخص باشند.

از سوی دیگر نباید به مواردی مثل مدیریت ریسک و سرمایه برای جلوگیری از رد شدن حساب بی‌توجه باشیم. 

مثلا لازم است علاوه بر تعیین حد ضرر، به آن پایبند بمانیم و با مدیریت حجم معاملات برای جلوگیری از ریسک بالا، از خطر ضررهای بزرگ کم کنیم.

ضمنا نباید به طور احساسی به معاملات وارد شویم و با رعایت دیسیپلین معاملاتی، مسیر ثابت خود را ادامه دهیم.

جمع‌بندی و توصیه‌های نهایی

با توجه به آنچه در این مقاله خواندیم، آیا ریفاند گزینه مناسبی برای همه تریدرهاست؟ می‌توان گفت ریفاند می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای تریدرهایی باشد که مهارت و تجربه کافی دارند و می‌توانند با رعایت شرایط، هزینه اولیه خود را بازیابی کنند. اما برای تریدرهای تازه‌کار که هنوز به استراتژی مشخصی نرسیده‌اند، ممکن است ریسک بیشتری داشته باشد.

سوالات متداول

 

ریفاند (Refund) چیست؟

ریفاند به معنای یک طرح تشویقی از سوی پراپ فرم هاست که در صورت موفقیت تریدر در چالش‌های ورودی، هزینه تهیه آن را به تریدرها باز می‌گردانند.

ریفاند (Refund) چقدر است؟

ریفاند در پراپ فرم‌های مختلف ممکن است مقداری مشخص باشد. این مقدار به هزینه اولیه تهیه چالش بستگی دارد.

ریفاند (Refund) خوب است یا بد؟ 

به طور کلی ریفاند برای ترید های حرفه‌ای یک مزیت است اما ممکن است تریدرهای نه چندان حرفه‌ای را با چالش‌های بیشتری مواجه کند.

ممکن است علاقه مند باشید

استفاده از کلمات و محتوای توهین‌آمیز و غیراخلاقی به هر شکل و هر شخص ممنوع است.

انتشار هرگونه دیدگاه غیراقتصادی، تبلیغ سایت، تبلیغ صفحات شبکه‌های اجتماعی، قراردادن اطلاعات تماس و لینک‌های نامرتبط غیرمجاز است.

دیدگاه‌هایی که از قوانین فوق تخطی کرده باشند، تأیید نمی‌شوند.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *